Blogi

Mitä hybriditapahtumassa tulee ottaa huomioon?

Hybriditapahtumalla tarkoitetaan tapahtumaa, joka on yhtäaikaisesti sekä livenä että verkossa.  Tein eilen illalla tarjouksen asiakkaalle hybriditapahtuman juonnosta ja siinä samalla mietin, että hybriditapahtumat ovat nyt selvästi kuuminta hottia. Tällä hetkellä suurin syy hybiridi tapahtumien suosioon on varmasti varautuminen ison K: n kakkosaaltoon. Mikäli tapahtumaa ei voikkaan järjestää livenä niin saadaan se toteutettua verkossa. Toisaalta syy… Lue lisää »

Kannattaako striimattuun tapahtumaan ottaa juontaja?

Mikäli haluat säästää aikaa, tässä lyhyt vastaus: Kyllä! Olin juuri viime viikolla juontamassa syksyn ekaa striimin välityksellä pidettyä tapahtumaa ja siinä päivän aikana tulin pohtineeksi juontajan roolia striimatussa- versus livetapahtumassa. Väittäisin, että striimatussa tapahtumassa ihmisten mielenkiinnon ylläpitämiseen täytyy tehdä enemmän töitä kun live-tapahtumassa.  Striimattu tapahtuma kilpailee pahimmillaan kaiken netissä olevan tarjonnan kanssa, kun sitä seurataan… Lue lisää »

Mikä on juontaja?

Juontaja. Seremoniamestari. MC. Isäntä. Emäntä. Host. Fasilitaattori. Fasilitoija. Lavaemäntä. Moderaattori. Kuuluttaja. Selostaja. Seminaaritirehtööri. Toimittaja. Tällaisia vastauksia sain, kun LinkedInissä kyselin, kuka tai mikä on se henkilö, joka esim. seminaarissa tai yleisötapahtumassa sanoo tervetuloa, kutsuu puhujat sisään, huolehtii aikataulusta ja hoitaa haastattelut. Meille on ollut aivan itsestäänselvää, että kyseessä on juontaja. Mutta esim. yksi vastaus oli:… Lue lisää »

Korona-ajan paskimmat liikeideat ja muut oivallukset

Pidettiin 2.4. FB-liveä ja jaettiin ajatuksia viimeisimmästä kolmesta viikosta. Mitä tapahtui kun kalenterit meni kahdessa tunniksi tyhjiksi ja miten tästä eteenpäin? Tuon liven pääset katsomaan tästä linkistä: https://bit.ly/koronalive Livehän alkoi mukavissa tunnelmissa, kun Tuuli-Elina koitti keräillä itseään ja minäkin kyynelehdin. Saatiin juuri paria minuuttia ennen aloitusta tietää, että Maikille myönnettiin Business Finlandin kehitysrahoitus Korona-tilanteesta johtuen…. Lue lisää »

Tuo äärimmäinen tabu eli raha. Mitä ammattijuontaja maksaa?

Tuo äärimmäinen tabu eli raha. Mitä ammattijuontaja maksaa? Maikilla (ja yleisesti) juontohinta on aina ns. ”könttäsumma”, eikä tuntihinta. Tämä johtuu siitä, että vaikka tilaisuus kestäisi 7h sijaan vain 4h, juontaja kuitenkin varaa ko. päivän tilaisuutta varten matkoineen ja valmistautuu keikkaan etukäteen tekemällä tilaisuuteen sopivan käsikirjoituksen. Tuossa Tuuli-Elinan kanssa pohdittiin, että ollaan molemmat tehty ekoja juontoja… Lue lisää »

Millainen on hyvä juontaja?

Hyvä juontaja: Tuo lisäarvoa asiakkaan tapahtumaan omalla asiantuntijuudellaan. Osaa lukea yleisöä ja on tilannetajuinen. Hän osaa innostaa yleisöä, edesauttaa verkostoitumista tai täyttää tyhjiä välejä erilaisten harjoitusten avulla. Juontaja kertoo asiakkaan tarinaa omin sanoin, eikä tukeudu liiaksi muistiinpanoihin. Hän on valmistautunut, luotettava ja sanavalmis. Hyvä juontaja on aito ja pistää itsensä peliin joka kerta lavalle noustessaan…. Lue lisää »

”Juontaja” -mitä sana tuo mieleen?

Tällä kertaa blogissa tarkastellaan ”Juontaja”-termin määritelmää. Kaikki lähti äsken käymästämme erittäin provosoivasta keskustelusta. Miettikää seuraavaa – juttelimme tapahtuma-alan toimijan kanssa. Hän kertoi ensin omasta firmastaan, joka tuottaa live-streameja ja sitten vastavuoroisesti oli meidän vuoro kertoa MAIKISTA tai kysyttiin, että kuuliko hän meidän Keynoten, että ollaanko jo tuttuja? 🙂 Ellu rupes pohtimaan, että voitaisiinko tehdä striimien… Lue lisää »

Esiintymisjännitys – hyppää rohkeasti kuskin paikalle

Esiintymisjännitys on verrattavissa autolla ajamiseen. Tämä vertauskuva pälkähti mieleen erään koulutuksen jälkeen, kun ajoin autolla kotiin. Mennäänpä tähän kohta tarkemmin. Meillä on aina osana MAIKIN esiintymiskoulutuksia esiintymisjännitys. Sillä ei ole väliä, koulutammeko juontajia, puhujia vai videolle esiintymistä, niin esiintymisjännitys on tärkeä osa-alue. Esiintymisjännitys on lopputulemana hyvä asia, koska se kertoo, että haluaa onnistua. Pieni adrenaliinipiikki… Lue lisää »

Miten juonnat kameralle?

FB-livevideoiden teko on kuuminta hottia tällä hetkellä, mutta vielä aika harva yritys on uskaltautunut niitä tekemään. Jos siis haluat erottua massasta niin kannattaa laittaa kamera laulamaan. Mokaamista ei kannata tässäkään lajissa pelätä vaan ajattele se lisäarvona: se on sitä elämää mikä niitä katselijoita kiinnostaa. MAIKKILAISET eli Kati, Tuuli-Elina ja Iida kävivät Moron Sky-baarissa vetämässä Fb-liven… Lue lisää »

Saako juontaja olla pikkasen pläski?

Luonnollinen vastaus tähän kysymykseen on, että TIETENKIN SAA, mutta kun ryhdyttiin ihan tosissaan aihetta pöyhiin, ei vastaus ollutkaan enää niin ilmiselvä. Onneksi kuvauslokaation valinta puolestaan oli tällä kertaa älyttömän helppo, koska mikäs sen parempi ympäristö pläski-aiheelle, kuin kunnon spinning studio. Tampereen keskustan Fitness 24 Seven tarjosi meille tähän mahdollisuuden ja täytyy kyllä sanoa, että spinning… Lue lisää »