Juontajalle


MAIKKI on juontamo, joka välittää ja kouluttaa juontamisen ammattilaisia. Koulutamme sekä uusia juontajia ja tarjoamme kehittymisen mahdollisuuksia jo juontajana toimiville. Lisäksi koulutamme vaikuttavan esiintymisen taitoja asiantuntijatehtävissä toimiville.

Meistä on loistavaa, jos voimme auttaa sinua eteenpäin juontamisen taipaleella. Sitä varten olemme koonneet tähän sivulle paljon osaamistasi vahvistavia tekijöitä.

”Mitä, eikö hyvä viesti riitä? 
Hyvä viesti ei ole koskaan riittänyt, sillä aina tulee joku, jolla on sekä hyvä viesti että hyvä esitystapa. Hän vie potin.” -Katleena Kortesuo

Me uskomme, että jokainen voi omasta persoonastaan käsin olla omalla tavallaan vaikuttava esiintyjä. Me haluamme auttaa sinua löytämään omat vahvuutesi esiintyjänä; oli se sitten puhujan, juontajan tai vaikka kouluttajan roolissa. 

Kannattaa uppoutua vakuuttavan esiintymisen peruspalikoihin katsomalla Maikin 50 minuutin koulutusvideo Vakuuttavan esiintymisen peruspalikoista. Videolla käydään läpi hyvään esiintymiseen liittyviä tekijöitä aina esiintymisjännityksestä mikrofonitekniikka ja maneereista puheen rakentamiseen.

Mikäli haluat oppia lisää, olemme koostaneet myös 6 osaisen verkkokurssin, jossa aiheisiin paneudutaan tarkemmin.

Verkkokurssilla opit juontamisen perusteet:

  1. Esiintymisjännitys
  2. Mikrofonitekniikka, äänenkäyttö- ja puhetekniikka
  3. Haastattelu ja paneeli
  4. Juontokäsikirjoitus; kaupalliset sekä ohjelmalliset juonnot
  5. Materiaalipankki ja väliharjoitteet
  6. Ensivaikutelma ja ulkoinen olemus

Miksi osallistua? 

Verkkokurssilla käymme läpi juontamisen ja esiintymisen tekniikoita. Verkkokurssin tarkoituksena on viedä sinun osaaminen uudelle tasolle ja tehdä sinusta huippuesiintyjä. Kouluttajina yli 10 vuotta alalla toimineet ammattijuontajat Kati Vasell ja Tuuli-Elina Ruuskanen. 

💎 Oikeanlaisten tekniikoiden avulla lunastat paikkasi huippuesiintyjien joukossa.
💎 Verkkokurssilla kehität omaa ammattitaitoasi juontajana ja esiintyjänä.
💎 Opit tärkeitä asioita, jotka vaikuttavat siihen, miten viestisi uppoaa yleisöön. Sillä on suuri merkitys, että yleisö voi keskittyä kuuntelemaan asiaasi, eikä kukaan keskity seuraamaan sitä, kuinka mikrofonitekniikkasi on hallussa.

”Kouluttajien ammattitaito 6/5. Loistava kokonaisuus! Teorian lisäksi verkkokurssilta sai myös tehtäviä, joiden avulla pystyi vahvistamaan omaa osaamistaan. Timanttia.”

💎 Vahvista omaa osaamistasi. Verkkokurssin hinta on 250€ (sis.alv. 24%). Alla olevasta painikkeesta pääset oppimaan omassa tahdissasi Maikin verkkokurssilla, tunnuksesi ovat voimassa 3 kuukauden ajan.

Olemme lisäksi kirjoittaneet avuksesi Juonto-oppaita, joista saat toimivia vinkkejä tapahtumasi juontamiseen. Voit ladata tästä alta juonto-oppaat ilmaiseksi klikkaamalla kuvia. Toivomme, että oppaat on sinulle avuksi!

Juonto-oppaan ensimmäinen osa käsittelee juontajan roolia sekä juontokäsikirjoituksen tekemistä. Toisessa osassa paneudutaan äänenkäyttöön, tapahtuman tekniikkaan sekä juontajan ulkoiseen olemukseen.

Juonto-oppaiden lisäksi Kati Vasell ja Tuuli-Elina Andersén ovat kirjoittaneet myös Juontamisen oppikirjan, joka ilmestyi kesällä 2021. Kirjaan pääset tutustumaan ja sen voit tilata tästä linkistä.

Maikki järjestää myös avoimia Juontajaksi -koulutuksia, joihin kannattaa osallistua, mikäli innostuit hommasta! Koulutuksissa käydään läpi sama teoriaosuus kuin verkkokurssilla, mutta päivään sisältyy vahvasti myös käytännön tekeminen. 

”Käytännössä harjoittelu oli parasta – piti laittaa itseään likoon. Hyvä palautteenanto, juuri sopivasti risuja ja ruusuja. Kouluttajat oli todella taitavia, omaatte paljon käytännön kokemusta. Upea päivä, erittäin avartava!”

Seuraamalla Maikkia sosiaalisen median kanavissa pääset käsiksi luottojuontajiemme arkeen ja jaamme paljon hyödyllistä materiaalia, joista voit oppia lisää. Maikin FB-sivulta löydät useita FB-livevideoita, joissa käymme läpi juontamiseen liittyviä aiheita rennon keskustelun omaisesti. Livevideoilta ei vauhtia ja kommelluksia puutu, mutta niistä saa myös aimoannoksen ammattilaisten vinkkejä esiintymiseen. 

Kurkkaa yllä oleva Vakuuttavan esiintymisen -video, lataa Juonto-oppaat ja lähde kanssamme verkkokurssille tai seuraavaan Juontaksi-koulutukseemme. Takaan, että seikkailuun lähtemällä et tule pettymään!

Seuraathan meitä myös 
Facebookissa Maikki Media
Instagramissa maikki_media

Terkuin Tuuli-Elina ja Kati Vasell