Pidettiin 2.4. FB-liveä ja jaettiin ajatuksia viimeisimmästä kolmesta viikosta. Mitä tapahtui kun kalenterit meni kahdessa tunniksi tyhjiksi ja miten tästä eteenpäin? Tuon liven pääset katsomaan tästä linkistä: https://bit.ly/koronalive

Livehän alkoi mukavissa tunnelmissa, kun Tuuli-Elina koitti keräillä itseään ja minäkin kyynelehdin. Saatiin juuri paria minuuttia ennen aloitusta tietää, että Maikille myönnettiin Business Finlandin kehitysrahoitus Korona-tilanteesta johtuen. Tää oli kyllä niin helpottava uutinen, iso kivi harteilta ja musta säkki sydämestä putosi. Tästä ollaan erityisen kiitollisia Pajalan Tommille, joka on timantin kova ammattilainen rahoitusasioissa! Oltiin ekojen joukossa tukea hakemassa ja Tommi muotoili meidän ideat ja lennokkaat lauseet sopivaan hakemusmuotoon. Iso kiitos <3

Mut olihan se uskomaton pari tuntia 12.3. kun hetkessä oli kaikki kevään keikat deletoitu kalenterista kaikilta meidän juontajilta. Tuuli-Elina oli silloin paraikaa juontamassa kauppakeskustapahtumaa ja siellä juonnot jatkoi hyvällä näyttelijäsuorituksella hymy kasvoilla iloista fiilistä ylläpitäen kun samaan aikaan puhelin piippaa keikkaperuutuksia toisen perään.

Siitäpä sitten lähti kunnon ajatusmylly käyntiin, että mitähän ihmettä sitä tekisi, ettei bisnes kuole ja millä eläisi kesän yli?

Hyviä ajatuksia oli mm.
– perseen myyminen (ei suinkaan seksin mutta tsekkaa live, Holmavuon Heidi oli mukana ideoimassa näinkin tuottavaa ideaa Tuuli-Elinan kanssa.. =D).
– tietöiden supersankari, aurinkoinen kesätyö
– museokierrosten vetäjä (kunnes tajuttiin, että nekin on todennäköisesti kesän kiinni)
– Alkon myyjä, olenhan kyykkyviinien asiantuntija.

Sitten otettiin järkikäteen ja mietittiin, että kassa kestää reilun 1kk verran huhtikuun loppuun eli tässä on vielä aikaa reagoida. Onneksi jokaisessa meidän tarjouksessa, mikä lähtee, on sopimusehdot ja pykälä peruutuksista. Saatiin laskuttaa kaikista 7-30 vrk sisälle sovituista keikoista edes 50%. Tultiin tässä hieman vastaan, koska tilanne oli kaikille yllättävä eikä myöskään asiakaista riippuvainen. (Normaalilaskutus peruutustilanteissa on 70-100% kun peruutus tulee alle 30 pvä keikasta). Suosittelen lämpimästi kaikille ottamaan peruutusehdot käyttöön <3.

Maikin juontajat valmiina keikoille!

Meistä oli ja on edelleen liikuttavaa, kuinka moni huomasi meidän ahdingon ja oli valmiina auttamaan ja oli huolissaan meistä, kun tilanteen vakavuus valkeni. Tosi monelta tuli kuningasidea: Meidän palveluiden verkkoon vieminen! V***U JES! Harmi vain, ettei keneltäkään tullut mitään konkreettista ideaa, että MITEN ja MITÄ verkkoon, ja miten ne myydään??

Meillä on Juontamisen perusteet -verkkokurssi, joka saatiin valmiiksi ja myyntiin asti marraskuussa 2019. Siihen toki heti nyt ostettiin ulkopuolista markkinointiapua, jos näin saataisiin sen myyntiä buustattua. Mutta jotenkin tuntuu, että tässä hetkessä nyt, ihmiset ei uskalla ostaa. Monelle muullekin tilanne käy lompakon päälle :/

Tosi monet oli myös iloisia siitä, että meillä on nyt aikaa kirjoittaa meidän kirjaa! Se on totta, että aikaa on, mutta kirjan kirjoittaminen ei tuota latin latia tässä kohtaa. Katto pään päällä olisi kuitenkin kiva säilyttää ja lapsille ruoka pöydässä. Päätettiin siis hakea myös Suomen tietokirjailijat ry:stä esikoistietokirjailijan tukea. Se päätös tulee kesäkuun alussa, joten toivotaan, että tämäkin mahtava apu saadaan ja kesällä todellakin aiotaan sulkeutua johonkin mökille ja mahtavassa flow-tilassa kirjoittaa kirja valmiiksi <3

Mutta se on jännä, miten on koko ajan tarve tehdä jotain, kehittää ja suorittaa. On ollut tosi outoa olla ”officella” tekemättä mitään, kun ei oikein tiedä mihin tarttua. Mun vahvimpana visioni oli alkaa myydä Maikin fani-tuotteita mutta ehkä pitäisi kehittää oikeasti jotain kauan kantoisempaa, eikä vain kymppien arvoista hätäratkaisua.

Liven lopussa otettiin Jallu-hömpsyt Crazy Townin yhteisöperinteiden mukaan; Tuuli-Elinan ilme oli liven parasta antia =D (kiitos kuvasta Tume).

Nyt kun rahoitus on saatu, on taas uutta projektia eteenpäin vietäväksi. Luvassa on palveluiden tuottamista verkkoon ja kovaa pohdintaa siitä, miten oma ammattitaito, esiintyminen ja juontaminen pistetään poikimaan rahoiksi ilman live-tapahtuma ja vielä niin, ettei eksytä kovin kauan meidän omasta punaisesta langasta eli juontamisesta? Miten me voitaisiin auttaa meidän tapahtuma-alan asiakkaita ja kauppakeskuksia verkon avulla tässä tilanteessa? Millaisille koulutuksille on verkossa kysyntää ja miten me löydetään meille sopiva niche kaiken tämän Korona-ajan keskellä?

Jotain syntyy – se on varma. Ota siis meidät seurantaan somessa, niin pysyt ajantasalla Maikin käänteistä ja uusista projekteista!
IG: maikki_crew
FB: Maikki Crew

Rakkaudella ja aurinkoisin mielin kohti kevättä <3
Kati