MAIKIN FB-liven aiheena oli tällä viikolla tunnelman luominen ja kuvauspaikaksi valikoitui ToDay Spa. Aikataulut meinasi meillä mennä vähän kiireeksi, (koska jouduimme hakemaan unohtuneen mikin toimistolta) ja olimme hieman hengästyneitä saapuessamme paikalle.

Avatessamme ToDay Spa:n oven aika kuitenkin pysähtyi. Meidät vastaanotettiin kiireettömästi hymyssä suin. Henkilökunnasta aisti rauhallisuuden ja rento, lähes meditatiivinen musiikki rauhoitti myös meidän mielemme. Tästä tuleekin ensimmäinen oppi: Ensivaikutelma on kaiken A ja O. Mitä sinun tapahtumavieraasi kuulee, näkee ja kokee ensimmäisenä tapahtumaan saapuessaan?

FB-liven kuvauspaikkana toimi ToDay Spa

Hoitopöydällä maatessani mietin, mitkä muut tekijät saivat mieleni rauhoittumaan musiikin ja rauhallisen henkilökunnan lisäksi. Yksi merkittävä tekijä oli tuoksut. Eteeriset tuoksut lisäsivät rentouden tunnetta ja lisäsivät mielikuvaa siitä, että nyt ollaan kauneuden ja rentouden äärellä. Mietin, että tuoksut ovat tapahtumassa vähän käytetty elementti ja olisikin mielenkiintoista miettiä, miten niitä voisi hyödyntää enemmän?

Toinen merkittävä tekijä oli visuaalinen ympäristö. Paikka oli kaunis, puhdas ja ikkunapielille asetellut kynttilät lisäsivät tunnelmaa. Tapahtumapaikkaan onkin sitten tuoksuja helpompi vaikuttaa, joten kiinnitä huomiota ympäristöön. Pienillä jutuilla saat ison vaikutuksen aikaiseksi. Valkoiset pöytäliinat tekevät hetkessä tapahtumasta kuin tapahtumasta arvokkaamman ja valoilla saat karummankin tilan pehmennettyä teemaasi sopivaksi. Tuoleillakin on väliä. Puutunut takamus nostaa kenen tahansa ärsytyksen pintaa.

Ehdottoman tärkeät on myös valita tapahtuman teemaan ja tunnelmaan sopiva juontaja. Juontaja on kuitenkin tapahtuman näkyvin hahmo tapahtumapäivänä ja hänen on tarkoitus vahvistaa haluamaasi tunnelmaa. Pahimmillaan väärän tyylinen juontaja rikkoo luomasi illuusion. Jos halut rauhoittaa yleisösi valitse miellyttävä ääninen liikkeiltään rauhallinen juontaja. Jos puolestaan haluat energisoida tai rentouttaa, nappi valinta on persoonallinen moottoriturpa, joka olemuksellaan ja jutuillaan keventää tunnelmaa.

Joskus kannattaa myös miettiä sopivaa ristiriitaa juontajan ja tapahtuma teeman välillä. Esimerkiksi, jos MAIKIN Harri laitettaisiin juontamaan kauneusalanmessuja olisi tuotoksenaan jo itsessään huumoripitoinen ohjelma. Asiapitoiseen seminaarin, joka on täynnä asiantuntija puheenvuoroja, ei kannata laittaa vielä lisäksi superasiallista juontajaa…paitsi jos tavoitteena on nukuttaa kuulijat. Ammattitaitoinen juontaja lukee yleisöstä mihin suuntaan virittää yleisöä, jotta päästään haluamasi kävijäkokemukseen ja tavoitteeseen. Valitse aina ammattilainen.

 

Pyri vaikuttamaan kaikkiin aisteihin

Kiteyteksenä. Tapahtuma tunnelma luodaan ihmisten aistien kautta. Mieti mitä kävijä näkee, kuulee, tuntee, haistaa ja maistaa ? Jos pystyt kaikkien näiden aistien kautta välittämään haluamasi tunnelmaa et voi epäonnistua!

Iloa kevääseen ja tapahtumien suunnitteluun,

Tuuli-Elina