Juontamisen perusteet on tarkoitettu juontajaksi haluaville sekä niille, jotka haluavat kehittää esiintymistaitojaan juontajan roolissa.

Me uskomme, että jokainen voi omasta persoonastaan käsin olla omalla tavallaan vaikuttava esiintyjä. Me haluamme auttaa sinua löytämään omat vahvuutesi esiintyjänä; oli se sitten puhujan, juontajan tai vaikka kouluttajan roolissa. 

Kurssilla käydään läpi mm. kuinka juontokäsikirjoitus rakennetaan, olipa kyse sitten ohjelmallisesta tai kaupallisesta tapahtumasta. Lisäksi perehdytään myös yleisimpiin maneereihin ja äänenkäyttö ongelmiin sekä tarkastellaan myös esiintymisjännitystä ja annetaan vinkkejä miten saat sen kätkettyä yleisöltä.

Kouluttajina Kati Vasell ja Tuuli-Elina Ruuskanen. Molemmilla on yli kymmenen vuoden kokemus esiintymisestä, sekä juontamisen ja kouluttamisen saralla että toimiessaan puhujana.

Oppitunnit

Jakso 4: Juontokäsikirjoitus

Pituus: 41 minuuttia

Juontokäsikirjoitus 40 min, kaupalliset- ja ohjelmalliset tapahtumat. Ladattava tiivistelmä ja harjoitus ”Jakso 4”.

Jakso 3: Haastattelut ja paneelit

Pituus: 22 minuuttia

Miten toimit haastattelijan roolissa? Kuinka haastateltava huomioidaan? Miten mielenkiintoinen haastattelu etenee? Paneelikeskustelun fasilitoijan roolissa toimiminen. Mitä ottaa huomioon, kun käsikirjoitat paneelikeskustelun läpivientiä? Ladattava tiivistelmä aiheesta sekä harjoitus ”Jakso 3”.

Jakso 1: Esiintymisjännitys

Pituus: 22 minuuttia

Esiintymisjännitys, 22 min. Miten esiintymisjännitys ilmenee? Millainen jännittävä sinä olet?Miten esiintymisjännitystä voi helpottaa? Lisäksi ladattava ”Jakso 1” tiivistelmä aiheesta ja harjoitus