Onko sulla sisältö hallussa? Eikö viesti mene perille? Osaatko paketoida asiasi yleisölle kiinnostavaan muotoon tai koulutatko oman firman väkeä? Täriseekö ääni ja tulee paniikki, kun mikrofoni annetaan käteen? Meillä on sulle ratkaisu. Tällä Vaikuta varmalta – erotu eduksesi esiintymisen verkkokurssilla taklaamme yleiset esiintymiseen liittyvät ongelmat ja sinäkin pääset alkuun varmana esiintyjänä. Me annamme tappavan toimivat vinkit esiintymiseen ja sinä viet opit käytäntöön.

Kurssin tarkoituksena on auttaa asiantuntijaa muodostamaan puheestaan selkeä, rytmitetty ja johdonmukainen. Kurssin harjoitusten avulla tutustutaan erilaisiin esiintymisen haasteisiin ja kuinka niistä päästään yli.

Maikki Median kurssilla kouluttajina toimivat opettamisen ja esiintymisen ammattilaiset Tuuli-Elina Ruuskanen ja Kati Vasell. Tämä parivaljakko on Suomen kuplivin ja hersyvin kouluttajakaksikko. Tule oppimaan tiukkaa asiaa mukavalla tavalla.

Oppitunnit

Esiintymisjännitys

Pituus: 22 minuuttia

Vaikuta varmalta – erotu eduksesi, jakso 2. Tässä jaksossa puhutaan nimenomaan esiintyjän esiintymisjännityksestä ja kuinka voit opetella hallitsemaan ja karsimaan jännityksen tuomia maneereita. Usein sanotaan, että jännitys ei näy tai se ei haittaa, mutta se ei aivan pidä paikkaansa. Yleisö ei tiedä, miksi esiintyjä on hermostunut ja saattaa tulkita jännityksen väärin. Pahimmassa tapauksessa yleisö ajattelee […]

Äänenkäyttö ja mikrofonitekniikka

Pituus: 23 minuuttia

Vaikuta varmalta – erotu eduksesi, jakso 3. Jokaisella ihmisellä on uniikki ääni ja erilainen tapa puhua. Nousevat intonaatiot ja äänen epäpuhtaudet ärsyttävät kuitenkin alitajuntaisesti kuulijoita. Tässä videossa syvennytään oikeaoppiseen puhetekniikkaan, artikulaatioon ja hengitykseen. Tavoitteena synnyttää mahdollisimman miellyttävä ja puhdas versio sinun äänestäsi.

Ensivaikutelma ja ulkoinen olemus

Pituus: 18 minuuttia

Vaikuta varmalta – erotu eduksesi, jakso 4. Annat yleisölle ensivaikutelman itsestäsi jo muutamassa sekunnissa ennen kuin ehdit sanoa sanaakaan. Ensivaikutelman avulla voit tukea asiantuntijuuttasi tai luoda tarkoituksenmukaista ristiriitaa. Tällä videolla käymme läpi mistä ensivaikutelma koostuu ja annamme vinkkejä miten muodostat haluamasi ensivaikutelman.

Tappavan toimivan puheen rakenne

Pituus: 15 minuuttia

Vaikuta varmalta – erotu eduksesi, jakso 5. Tässä videossa päästään puheiden ytimeen eli rakenteeseen. Rakenteellisesti hyvällä puheella jätät kuulijoihin haluamasi muistijäljen ja pääset vaikuttamaan yleisön ajatteluun. Videolla esitelty puheenrakenne toimii niin lyhyisiin puheisiin, kuin pitkiin puheenvuoroihin. Se sopii yhtä hyvin asiantuntijapuheenvuoroihin, myyntipresentaatiohin tai vapaa-ajan tilaisuuksiin.