Luonnollinen vastaus tähän kysymykseen on, että TIETENKIN SAA, mutta kun ryhdyttiin ihan tosissaan aihetta pöyhiin, ei vastaus ollutkaan enää niin ilmiselvä. Onneksi kuvauslokaation valinta puolestaan oli tällä kertaa älyttömän helppo, koska mikäs sen parempi ympäristö pläski-aiheelle, kuin kunnon spinning studio. Tampereen keskustan Fitness 24 Seven tarjosi meille tähän mahdollisuuden ja täytyy kyllä sanoa, että spinning studion lisäksi kaikki muutkin tilat näytti olevan 6/5!

Itse liven aihe, saako juontaja olla pikkasen pläski, on noussut meille sisäiseen keskusteluun sen jälkeen kun lasten saanti luonnollisesti muokkasi kehoa eikä palautuminen tapahtunutkaan sormia napauttamalla. Naurettiin jossain välissä puoli vitsillä, että pitäisköhän asiakkaille kertoo, että vaatekoko on kahta isompi mitä viimeksi nähtäessä. Jotenkin silti aina jaksettiin uskoa, että keikat tulee ammattitaidon eikä ulkonäön perusteella.

Ja niinhän sen kai pitäisi olla, mutta ei käy kieltäminen, että jos mietitään juontajia vaikka televisio maailmasta, niin kyllä lähes tulkoon kaikki naiset ovat hoikkia. Hoikkia ja lisäksi ammattitaitoisia. Televisiojuontajilla on niin kova kilpailu, että en usko, että kukaan pelkällä ulkonäöllä pääsee juontamaan yhtään mitään – mutta onko tosiaan niin, että ylipainoisten joukosta ei ole löytynyt yhtään ammattitaitoista juontajaa telkun ruudulle? 

Hanna kommentoi liven aikana, että hänelle itselle on tärkeintä, että jaksaa kouluttajana vetää setin ja heilua energisenä yleisön edessä. Tämän allekirjoitamme täysin. Sen vuoksi itsekin jaksaa treenata ja ylläpitää itselle hyvää painoa. Omassa normaalipainossa ollessaan meidän on helppo hengittää ja puhe kulkee huomattavasti paremmin. Plus, että ylipäätään olo on energisempi kun syö paremmin. Mutta se missä painossa itse viihtyy – enemmän tai vähemmän pläskinä – on jokaisen oma asia.

Kuitenkin vaikka kovasti haluaisimme väittää, että kehon koolla juontajan ammatissa ei ole väliä tv-ruudun ulkopuolella, niin se ei ole totta. Jossain määrin on edelleen vallalla ajatus, että juontajan pitää olla hoikka tai vähintään normaalipainon rajoissa, jotta hän voi kavuta lavalle. Toivottavasti tulevaisuudessa kehopositiivisuus on valtavirta ja tälle kirjoituksella nauretaan, että onko oikeesti asiat muka ollu joskus näin!?! Siihen asti, kunnes se toteutuu niin pidetään kiloistamme tai kylkiluistamme ylpeästi kiinni ja annetaan ammattitaidon ja karisman valloittaa! Tästä energiaa päivään; Jukka-poika ja pläski 🙂

Halipusi,

Tuuli-Elina ja Kati

Tsekkaa koko keskustelu MAIKIN FB-livestä.

PS. Tampereen Keskustan Fitness 24 Sevenillä on avoimet ovet 1.9 klo 10-16.00. Käykääs testaa!