Hyvä juontaja:

Eilen pidimme tämän vuoden viimeisen Juontajaksi -koulutuksen. Jokaisessa koulutuksessa pohdimme aina yhdessä osallistujien kanssa, millainen on hyvä juontaja. Jotta asiaa olisi helpompi käydä läpi, otamme yleensä esimerkit julkisuudesta tunnetuista juontajista, jotka kaikki tietää.

Vaikka sinänsä pelkkä julkisuus ei ole tae ammattitaidosta.
Kokemus, koulutus ja halu kehittyä jatkuvasti ovat. MAIKKI Crew 2019.

Kuten eilenkin, yleensä esille hyvänä juontajana nousee Heikki Paasonen. Heikkiä kuvaillaan aidoksi, läsnäolevaksi, viihdyttäväksi ja luontevaksi.

Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi ovat tuttu juontopari Tanssii Tähtien kanssa – ohjelmasta ja toki he juontavat molemmat paljon myös erikseen. Vappua kuvaillaan iloiseksi, aidoksi ja sanavalmiiksi juontajaksi. Mikko puolestaan tunnetaan karismaattisena, vakuuttavana ja hänellä on miellyttävä ääni.

Janne Kataja taas on persoonallinen ja heittäytyvä juontaja, jolla on mahtava tilannetaju.

Susanna Laine saa ison kunnioituksen siitä, kuinka suuren harppauksen hän on juontajat tehnyt ja muuttanut monen ennakkokäsityksen siitä, miten Miss Suomi 1.perintöprinsessaan tänä päivänä suhtaudutaan.
BB-studioemännän tehtävät aikoinaan eivät menneet suunnitelmien mukaan mutta nyt jo useamman vuoden hän on toiminut erittäin luontevana, sanavalmiina ja empaattisena juontajana Puoli seitsemän -ajankohtaisohjelmassa.

Hyvän juontajan ominaisuudet ovatkin yleensä helposti tunnistettavissa:

Hyvän juontajan ominaisuuksia, MAIKKI Crew 2019.

Hyvä juontaja on aito. Hyvä juontaja uskaltaa olla oma itsensä ja laittaa personaansa peliin. Jokainen meistä on erilainen ja myös hyviä erilaisia juontajia on paljon. Toinen pärjää siksi, että on vakuuttava, tilannetajuinen ja puhetekniikka on miellyttävä. Toinen taas siksi, että jatkuvasti heittäytyy, ottaa yleisön huomioon ja energiallaan tuo kuin ison auringon mukanaan.

Kaikkia ei voi koskaan miellyttää ja siinä missä em. juontajat ovat toisten mielestä hyviä, toiset eivät heidän tyylistään pidä. Jokaisella juontajalla on oma juontotyyli ja niin sen pitää ollakin. Kuka tahansa ammattijuontaja voi juontaa tilaisuuden kuin tilaisuuden, mutta silloin on helposti korvattavissa.

Kun on erinomainen juontaja ja onnistunut brändäämään oman persoonansa ja juontotyylinsä, juontamaan halutaan juuri SINUT eikä ketä tahansa. Onnistuneita juontotyylinsä luoneita ovat mm. Jone Nikula, Jaakko Saariluoma, Jenni Pääskysaari, Katja Ståhl tai Tapio Suominen – jokainen heitä keikalle tilatessaan, tietävät millaisen persoonan tilaisuuteensa saavat.

MAIKIN juontajilla on kaikilla omat vahvuudet, jotta voimme välittää juuri sinun tapahtumaasi sopivan juontajan. MAIKKI Crew 2019.

Tämän vuoksi myös MAIKIN listoilla on jo parikymmentä juontajaa, koska haluamme löytää asiakkaan tilaisuuteen juuri oikean juontajan, joka tukee tapahtuman tavoitetta. Kaikilla meidän juontajilla on omat vahvuudet, juontotyyli ja jokaisella on asiantuntijuutta erilaisista aihealueista.

Millainen juontaja sinä haluat olla? Kuka on sinusta hyvä juontaja?