Olimme tekemässä FB-liveä upeassa Lillan Hotel&Cafe&Butik -miljöössä. Yksinkertaisesti ihana paikka, herkullinen lounas ja ammeeseenkin mahtui kaksi 😉 Lillan löytyy Tampereen Nekalasta, yrittäjäpariskuntavetoinen paikka – suosittelemme poikkeamaan!

Hotelli Lillan

Mutta itse asiaan; miten juontokeikalle valmistaudutaan? FB-liven löydät linkin takaa, mutta otetaan tähän tiivistetysti tärkeimmät pointit:

Tavoite – juontajan kannalta hyvin olelllinen tieto. Miksi tapahtuma järjestetään? Ketä sinne tulee? Mitä tapahtumalla tavoitellaan? Mikä on tapahtuman rentousaste?

Yhteistyökumppanit – selvitä, mitä yhteistyökumppaneille on luvattu ja pidä huoli, että tuot yhteistyökumppaneita sovitusti esille juonnoissa. Lavalla, haastatellen, mukana ohjelmassa tms.

Esittelyt – yleensä tapahtuman järjestäjä toimittaa materiaalit, mutta esittelyt tulee aina muokata omaan suuhun sopivaksi. Juontajan tärkein tehtävä on sitoa puhuja tapahtumaan, miksi juuri tämä puhuja on valittu tähän tapahtumaan.

Aikataulutus – kuka vastaa tapahtuman aikataulusta? Huolehtiiko juontaja siitä, että puhuja ei ylitä aikaansa? Mitä tehdään, jos aikataulu on väljä?

Ammattilaiset asialla!

Yleisökysymykset – juontaja ei koskaan poistu tapahtumapaikalta puhujien ajaksi. Jos yleisö ei reagoi kysymyksin, juontaja voi esittää sen ensimmäisen. Tai juontaja voi jo etukäteen sopia jonkun (edes puolitutun) yleisössä olevan henkilön kanssa, että tämä kysyisi ensimmäisen kysymyksen.

Aiheeseen tutustuminen – oli tilaisuus mikä tahansa, juontajan tulee perehtyä etukäteen aiheeseen. Välillä toki on hyvä kieltäytyä keikasta, jos tuntuu, että aihe/tavoite/tapahtuman luonne ei natsaa oman persoonasi kanssa – tämä on myös ammattitaitoa.

Parijuonto – jos juonnat ennalta tuntematton parin kanssa, tutustukaa ennen tapahtumaa joko livenä tai vaikka Skypen välityksellä. Jakakaa spiikit ja roolit.

Pukeutuminen – juontaja on aina tapahtuman ”käyntikortti”. Huolehdi, että noudatat pukeutumiskoodia ja olet aina enemmin yli- kuin alipukeutunut.

Juontamisesta pääset oppimaan lisää MAIKIN Juontajaksi -koulutuksessa, joista seuraava pidetään toukokuussa Jyväskylässä. Syksyn mittaan viikonlopun mittaiset kurssit järjestetään Turussa, Helsingissä ja Oulussa.

Hyvää Naistenpäivää! <3

Hyvää Naistenpäivää! 🙂 t. Kati ja Tuuli-Elina
p.s. Mehän tajuttiin vasta märkäpukuja pukiessa, että uikkarit olis varmaan pitänyt ottaa mukaan.. molemmilla kastui alusvaatteet #loppupäiväkommandona #eivarasuunnitelmaa